Ponta Delgada

Vakantie Sao Miguel

Het grootste eiland van de Azoren Sao Miguel heeft de bijnaam “Green Island” of “Ilha Verde” verdiend, want overal waar je kijkt word je begroet door weelderige bossen, uitgestrekte weilanden, pittoreske meren en kleine dorpjes. De kustlijn biedt prachtige stranden en steile kliffen. De vruchtbare grond wordt voornamelijk gebruikt voor landbouw. Ontdek Sao Miguel tijdens een onvergetelijke Azoren vakantie.

Ponta Delgada

De hoofdstad van het eiland en de hele autonome regio van de Azoren is Ponta Delgada. Ontdek de stad met barokke gebouwen, kerken en kronkelende straatjes. In de oude stad proef je specialiteiten uit de Azoren, zoals de Cozido das Furnas, die in grote kookpotten in de hete aarde aan het Furnasmeer wordt gekookt.

 Ponta Delgada
Ponta Delgada, hoofdstad Azoren

Sète Citades

Ook het stadje Sete Citades, dat midden in een vulkanische krater met de twee meren Lagoa Azul en Lagoa Verde ligt, is de moeite waard. De twee meren liggen op 250 meter hoogte en schitteren in de kleuren groen en blauw. Vanaf het uitkijkpunt Vista do Rei heb je een uniek uitzicht op dit natuurspektakel over talloze hortensia’s.

Sète Citades
Kratermeren Sete Citades op Sao Miguel

Furnas

Het kuuroord Furnas staat bekend om zijn 22 schitterende warm water bronnen en is dan ook een van de mooiste plekken op de Azoren. Talrijke wandelpaden leiden je door de vallei en rond het Lagoa de Furnas, wat het op een na grootste meer is van São Miguel. Het centrum van de stad is het Terra Nostra Park. Het is een van de mooiste parken van de Azoren en biedt een verscheidenheid aan plantensoorten. Het vijverachtige thermaal bad, dat gevoed wordt door warmwaterbronnen, biedt de perfecte plek voor een beetje ontspanning bij 38 °C.

Furnas Azoren
Warmwaterbronnen en Geisers Furnas (Sao Miguel)

Waar liggen de Azoren?

De archipel van de Azoren ligt in de Noord-Atlantische Oceaan tussen de 36e en 39e noorderbreedte en de 25e en 31e westerlengte. Het wordt beschouwd als een autonome regio van Portugal. De archipel ligt op de plaatgrens tussen de Afrikaanse plaat en de Europese plaat en maakt deel uit van de Mid-Atlantische Rug. Geologisch gezien behoren de westelijke eilanden Flores en Corvo al tot de Noord-Amerikaanse continentale plaat.

Bekijk ook: groepsreis naar Madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *